Kako naći odgovarajućeg računovođu?

Pronalaženje i izbor odgovarajućeg računovođe je jedan od najbitnijih odluka koje donosi jedno preduzeće. Jer potrebno je da Vaš računovođa ne bude samo neko ko evidentira podatke, već neko ko će biti i Vaš finansijski savetnik, tako što će Vam ukazati kako da povećate Vaše prihode, a smanjite Vaše troškove, što je ključno u vođenju Vašeg Biznisa.

Vaš računovođa je osoba koja poznaje sve detalje Vašeg poslovanja, neko kome verujete i sa kim ostvarujete dugogodišnji odnos uzajamnog poverenja. Tako da je najveća greška koju možete napraviti je da pomislite – nema veze, to može biti bilo ko.

Ali realnost nam govori upravo suprotno, jer nisu sve računovodje iste.

kako pronaci racunovodju

KAKO ONDA ODLUČITI ?

Ovaj sajt Vam pomaže da donesete tu bitnu poslovnu odluku, tako što Vam mi nudimo da izaberete, prema Vašim zahtevima i potrebama,  preko naše baze ili preko Vašeg popunjenog zahteva, odgovarajućeg računovođu, iz Vašeg mesta poslovanja – koji poseduje odgovarajući pristup i iskustvo, i tako najbolje pomoći da izgradite Vaš međusobni odnos pun poverenja i uvažavanja.

Tržišna organizacija društva sve jače naglašava funkciju racunovodstva, jer ono je očni organ – svedok zbivanja preduzeća. Sa lažnim svedokom nema pouzdanih uvida u događaje. Zato valja ucinti sve da svedok bude pouzdan, da daje valjane iskaze o preduzeću, kako bi svi imali pravo uverenje i kako bi smo imali zdrave informacije za odlucivanje.

Dobro organizovati računovodstveni sistem znači, uz kadar koji ima dobra znanja, obezbediti racionalan i efikasan sistem registrovanja događaja, obrade i prezentiranja finansijskih informacija. Loš sistem loše zahvata događaje, loša obrada čini dodatno pogoršanje koje vodi lošim izveštajima. U celini to znači maglovitu predstavu o ekonomiji preduzeća i maglovite osnove kako za ocenjivanje stanja u preduzeću tako i za donošenje odluka. Zdrav menadžment zahteva, kao preduslov zdravom ekonomskom odlucivanju, dobro organizovan računovodstveni sistem. Situacijom se može vladati samo ako situaciju poznajete, a to se postiže u uslovima kada se poseduje zdrav sistem računovodstva.

Primetno je da sa privatizacijom dolazi do povećanja pažnje računovodstvu. Ono se stavllja pod lupu ispitivanja a potom se sa pažnjom doteruje tako da bude potpora u prosuđivanju svih događaja u preduzeću i u vrednovanju preduzeća u celini i svake pojedinačne akcije,kao i same kontrole od strane Poreskog sistema Posao izgradnje valjanog računovodstvenog sistema je investicija, jer donosi dugoročne koristi i od vitalne važnosti za budućnost Vašeg poslovanja.